Zamówienia na wynos
Jesteś tutaj:

Menu Restauracji

Frankfurterki (3 szt) z jajkiem sadzonym, sałatką ze świeżych warzyw oraz z sosami (ketchup, musztarda), podane ze świeżo wypiekanym chlebem oraz z masłem

23 zł

Zestaw śniadaniowy do wyboru

20 zł

Jajecznica z trzech jaj na maśle, świeżo wypiekany chleb, masło

Jajecznica z trzech jaj z szynką, świeżo wypiekany chleb, masło

Dwa jajka sadzone na boczku, świeżo wypiekany chleb, masło

Do każdej pozycji sałatka ze świeżych warzyw – mix sałat, ogórek, pomidor

Kawa, herbata lub sok Cappy owocowy

Dodatki do śniadań + 3 zł: pieczarki, cebula, papryka, ser

Zestaw dnia: zupa + danie główne

29 zł

O ofertę dnia prosimy pytać obsługę

Marynowany śledź bałtycki podany z cebulką i jabłkiem w śmietanie, oprószony czerwonym pieprzem

19 zł

Carpaccio wołowe z rukolą, pomidorkiem koktajlowym, kaparami i płatkami parmezanu, z aromatycznym sosem

37 zł

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej podany z żółtkiem

39 zł

Befsztyk tatarski  z polędwicy wołowej podany z żółtkiem

39 zł

Tatar ze świeżego łososia z kaparami, musztardą dijon, czerwoną cebulką oraz koperkiem, skropiony sokiem z limonki

39 zł

Bruschetta ze świeżymi pomidorkami (3 szt)

20 zł

Wątróbki drobiowe duszone na wiśniówce, z szałwią z marynowanymi cebulkami podane z chrupiącą bagietką

25 zł

Pieczarki z patelni z czosnkiem, chilli oraz z rozmarynem, duszone w białym winie, okraszone parmezanem, podane z chrupiącą bagietką

25 zł

Krewetki z patelni na maśle oraz w białym winie, z czosnkiem i chilli, podane z grzanką

47 zł

Mule duszone w czerwonym winie, z czosnkiem, chilli oraz z sosem pomidorowym

52 zł

Do wszystkich zimnych przystawek podajemy świeżo wypiekany chleb

Staropolski żurek z białą kiełbasą, ziemniakami i grzybami

17 zł

Delikatny rosół z kołdunami i świeżą pietruszką

17 zł

Krem z pomidorów ze śmietaną

15 zł

Krem z buraka pieczonego ze śmietaną

15 zł

Pikantna zupa rybna

Dostępna tylko w weekend (piątek, sobota, niedziela)

19 zł

Sałatka CEZAR – świeże sałaty z grillowanym kurczakiem, bekonem, parmezanem, kaparami, sosem i czosnkowymi grzankami

35 zł

Sałatka z krewetkami – świeże sałaty, pomarańcza, mango, marchewka i ogórek z sosem majonezowo-pomarańczowym i  grzankami

38 zł

Caprino z koziego sera na plastrze pomidora, serwowany z kandyzowaną cebulką, na sałatach, oliwą z oliwek  i glazurą balsamiczną

33 zł

Sałaty z białą mozzarellą, pomidorem, świeżym ogórkiem, oliwkami  oraz czerwoną cebulą, z sosem vinegrette

30 zł

Pierogi z farszem mięsnym z okrasą

25 zł

Pierogi RUSKIE z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą

25 zł

Pierogi z kapustą i grzybami z okrasą, chrzanem oraz śmietaną

25 zł

Talerz pierogów różnych (dla dwóch osób) z okrasą

39 zł

Tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami, w sosie śmietanowym z nutką sosu pomidorowego oraz z bazylią

36 zł

 Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i czosnkiem w śmietanowym sosie

39 zł

Tagliatelle z krewetkami na maśle, pomidorkami koktajlowymi, doprawione czosnkiem oraz chili

45 zł

Medaliony z polędwiczek wieprzowych duszone w sosie do wyboru: grzybowym lub z niebieskiego sera pleśniowego, podane z ziemniaczanymi kluseczkami oraz bukietem warzyw gotowanych

49 zł

Tradycyjny polski kotlet schabowy z wieprzowiny z kością podany z gotowanymi ziemniakami z koperkiem i zasmażaną kapustą

42 zł

Pieczone żeberka wieprzowe, serwowane z zasmażaną kapustą i ziemniakami z wody z koperkiem

52 zł

Pieczona golonka wieprzowa podana z zasmażaną białą kapustą, gotowanymi ziemniakami z koperkiem oraz musztardą i chrzanem

57 zł

Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym z czarnuszką, podana z kapustą pak choi oraz gotowaną marchewką

36 zł

Pieczona kaczka (ćwiartka) z jabłkiem, czosnkiem i majerankiem, podana z pieczonymi ziemniakami oraz z modrą kapustą

59 zł

Pieczona pierś z kaczki z marynowanymi wiśniami podana z ziemniakami z wody z koperkiem oraz z modrą kapustą

55 zł

Królik (ćwiartka) duszony w sosie śmietanowym, podany z bukietem warzyw gotowanych oraz z ziemniaczanymi kluseczkami

67 zł

RIB EYE wołowy (250 g*) podany z masłem czosnkowym, bukietem warzyw gotowanych oraz z pieczonymi ziemniakami

78 zł

Polędwica wołowa (220 g*) z grilla podana na szpinaku, z masłem czosnkowym oraz gotowanymi ziemniakami

87 zł

Polędwica wołowa (220 g*) z grilla z sosem z zielonego pieprzu na śmietanie, podana z pieczonymi ziemniakami, bukietem warzyw gotowanych

87 zł

* waga mięsa podana przed wysmażeniem

Pstrąg smażony w całości z koperkiem, podany z masłem czosnkowym oraz z gotowanymi warzywami

42 zł

Smażony sandacz z sosem musztardowym, ziemniakami z wody z koperkiem oraz gotowanymi warzywami

49 zł

Łosoś smażony, podany na szpinaku z sosem cytrynowym z chilli i czosnkiem oraz  z ziemniakami z wody z koperkiem

59 zł

Ziemniaki pieczone – 7 zł
Ziemniaki gotowane z koperkiem – 7 zł
Frytki – 9 zł
Kluski śląskie – 7 zł
Kapusta biała lub czerwona zasmażana – 9 zł
Szpinak ze śmietaną i czosnkiem – 12 zł
Sałatka ze świeżych warzyw – 15 zł
Bukiet warzyw gotowanych – 10 zł
Pieczywo – 6 zł
Surówka 150 g – 8 zł
Zestaw trzech surówek 150 g – 8 zł

Delikatny rosół z makaronem i świeżą pietruszką

15 zł

Nuggetsy  z kurczaka podane z frytkami oraz z ketchupem

17 zł

Dziecięcy makaron z kurczakiem, pieczarkami oraz sosem śmietanowo – pomidorowym

21 zł

Lody waniliowe 2 gałki z sosem malinowym i bitą śmietaną

15 zł

Waniliowy creme brulee z lodami pistacjowymi

23 zł

Gorący suflet czekoladowy z lodami waniliowymi

23 zł

Eton Mess – beza, lody, owoce, bita śmietana, sos malinowy

23 zł

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i sosem malinowym

20 zł

Wiśnie korzenne z lodami czekoladowymi oraz chałwą

18 zł

Puchar lodowy ,,Truskawkowe Szaleństwo’’ 3 gałki lodów, truskawki, bita śmietana, sos czekoladowy

21 zł

Puchar lodowy „Orzeszki grzeszki” – 3 gałki lodów, likier Adwokat, bakalie, bita śmietana, sos karmelowy

24 zł

Torty, lody i sorbety przygotowujemy samodzielnie, bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków