Zamówienia na wynos
Jesteś tutaj:

Menu Restauracji

Marynowany śledź bałtycki na trzy sposoby

Carpaccio z pieczonego buraka z rukolą oraz pestkami słonecznika, aromatyzowane delikatnym sosem vinegret vegan

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej podany z żółtkiem

Wątróbki drobiowe duszone w wiśniówce, z szałwią, marynowanymi cebulkami, podane z czosnkowymi grzankami

Caprino z koziego sera na grzance, podane z mixem sałat oraz z gruszką w białym winie

Krewetki z patelni na maśle oraz w białym winie, z czosnkiem i chilli, podane z czosnkowymi grzankami

Do wszystkich zimnych przystawek podajemy świeżo wypiekany chleb

Zupa dnia / zupa krem

Staropolski żurek z białą kiełbasą, ziemniakami i grzybami

Delikatny rosół z kołdunami i świeżą pietruszką

Pikantna zupa rybna z grzankami czosnkowymi (dostępna tylko w weekendy)

Dostępna tylko w weekend (piątek, sobota, niedziela)

Sałatka CEZAR – świeże sałaty z grillowanym kurczakiem, bekonem, parmezanem, kaparami, sosem i czosnkowymi grzankami

Sałatka z krewetkami – świeże sałaty, pomarańcza, mango, marchewka i ogórek z sosem majonezowo-pomarańczowym i czosnkowymi grzankami

Sałatka z kozim serem lub tofu w pesto – świeże sałaty z burakiem marynowanym, świeżym ogórkiem, papryką, czerwoną cebulą oraz z sosem vinegrette, podana z czosnkowymi grzankami vegan

Pierogi z farszem mięsnym z okrasą

Pierogi ukraińskie

Talerz pierogów różnych (dla dwóch osób) z okrasą

Tagliatelle orkiszowe w sosie z pomidorów z kaparami, zielonymi oliwkami, czosnkiem oraz chilli vegan

 Tagliatelle z kurczakiem, parmezanem, szpinakiem i czosnkiem w śmietanowo – ziołowym sosie

 Czarne tagliatelle z krewetkami na maśle, pomidorkami koktajlowymi, doprawione czosnkiem oraz chilli

Ryba dnia z dodatkami

Medaliony z polędwiczek wieprzowych duszone w sosie grzybowym, podane z ziemniaczanymi kluseczkami oraz surówką z buraków czerwonych

Tradycyjny polski kotlet schabowy z kością podany z gotowanymi ziemniakami i koperkiem oraz zasmażaną kapustą

Pieczona golonka wieprzowa podana z gotowanymi ziemniakami z koperkiem oraz musztardą i chrzanem

Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym z czarnuszką, podana z ryżem z kurkumą i warzywami, oraz z kapustą pak choi

Pieczona kaczka (faszerowana) z sosem pomarańczowym, podana z ziemniaczanymi kluseczkami oraz z czerwoną kapustą zasmażaną

Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulką i kiszonym ogórkiem, duszone w sosie własnym, podane z ziemniaczanymi kluseczkami oraz z buraczkami

STEAK z polskiej polędwicy wołowej (220 g) podany z pieczonymi ziemniakami z serkiem i boczkiem oraz masłem czosnkowo-ziołowym

Karkówka grillowana podana z sezonowymi warzywami z grilla oraz z pieczonymi ziemniakami

* waga mięsa podana przed wysmażeniem

Ziemniaki pieczone
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Ryż z warzywami
Sałatka ze świeżych warzyw
Zestaw trzech surówek 150 g
Zestaw trzech surówek 300 g
Pieczywo

Delikatny rosół z makaronem i świeżą pietruszką

Nuggetsy z kurczaka podane z frytkami oraz z ketchupem

Dziecięcy makaron z kurczakiem i parmezanem w śmietanowym sosie

Lody waniliowe 2 gałki z sosem malinowym i bitą śmietaną

Waniliowy creme brulee z lodami pistacjowymi

Gorący suflet czekoladowy z lodami waniliowymi

Eton Mess – beza, lody, owoce, bita śmietana, sos malinowy

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i sosem malinowym

Puchar lodowy „Truskawkowe Szaleństwo” 3 gałki lodów, truskawki, bita śmietana, sos czekoladowy

Puchar lodowy „Orzeszki grzeszki” – 3 gałki lodów, likier Adwokat, bakalie, bita śmietana, sos karmelowy